KDesign by Kirsten Danielsen

Tips og tricks til udvikling af din kunst


Har du et forladt maleri stående i et hjørne?

Hvis du har malekrise, så kan det være godt at få indblik i andre teknikker eller metoder til at komme videre med maleriet. Nogle gange, så bliver du fastlåst i netop din stil, eller din metode. Der sker det at du nærmest ikke tør sætte flere valører på det lærred, for tænk hvis jeg ødelægger det eneste gode som er i det maleri, men som ikke kan bære det færdige resultat alene.

Jeg kender det fra mig selv, når jeg går i stå. Så lader jeg maleriet stå med bagsiden udad i lang tid, og i mellemtiden starter jeg op på et nyt maleri. Jeg fik en ny idé eller der opstod en situation, som er vigtig for mig at få fortalt, igennem maleriet. Så er det at jeg begynder at eksperimentere med en anden teknik. For jeg har igennem gange års fast undervisning lært mange teknikker og metoder til at arbejde med maleriet på. Så jeg kaster mig over en ny teknik og en ny fortælling, og så kører det bare for mig i lang tid.

Der kan gå lang tid med at arbejde med netop det nye maleri, og alt imens har jeg udviklet min stil, min metode og mit syn på mine malerier. Der sker nemlig det, at jeg i min maleproces opdager nye metoder i forhold til strøg, farvesammensætning, valør mv. Og det betyder at jeg er blevet bedre, eller mere sikker i min stil.

Når jeg så igen kigger på min forladte maleri, som står der med bagsiden udad, så ved jeg nu, at det slet ikke skal være de farver, motiv eller fortælling. Maleriet har ændret sig til at være intetsigende og ikke lige det, som jeg havde tænkt i første omgang. Men nu er jeg igen klar til at tage kampen op med det forladte maleri, ved at ændre min tilgang til netop det maleri. Og det kan jeg fordi min værktøjskasse er fyldt op med teknikker og metoder, som jeg benytter når et maleri er blevet forladt. Hvis du vil lære nogle nye teknikker, så holder jeg malekursus i april. Her er der lagt op til fordybelse, og udvikling af dig i din maleproces, og dine teknikker.Prissæt din kunst

Har du svært ved at prissætte dine kunst?

Når du maler et maleri krænger du tit dine inderste tanker og følelser ud, og viser dem på dit maleri. Derfor sælger du en del af dig selv, når du vælger at sælge et maleri. Og der kan det være vanskeligt at prissætte det. 

Hvis du er kunstsælger, så kommer dine tanker i spil, i forhold til, hvad kan jeg være bekendt at tage for det. Du kan ikke basere din pris alene på tidsforbrug og materialer. Materialepris er nemt nok, men timerne kan være vanskelig at tælle, for hvem tæller timer imens du udøver din passion?

….og så er der lige følelserne for dit maleri - kan følelser prissættes?

Hånden på hjertet, nogle malerier betyder mere for dig end andre, og skal de malerier, som er af ældre dato eller som ikke betyder så meget for dig længere, være billigere, end det maleri, som knap er tørt på staffeliet?

Nej vel?

Fif til vurdering af din egen kunst

Kig objektivt på dit produkt:

  • Hvad vil du selv betale for et lignende værk?
  • Hvis du har udstillet, hvad siger beskuerne om dit arbejde. Du kan godt spotte, hvornår det er sagt i høflighed, og hvornår det er ment for alvor:-)

Kig på kvaliteten af dine materialer:

  • Lærredstykkelse og rammen
  • Farvepigment i din maling (lysægthed)
  • Efterbehandling af maleriet

…og vurder din passion og en smule tid-estimering.

Jeg selv tager udgangspunkt i en pris pr. kvadratmeter. Sådan at alle mine malerier er baseret på samme grundpris. Prisen lægger fast. Hvis en kunde køber flere værker, forhandles der i nogle til om den samlede pris:-)

Grundprisen justeres, når jeg kan være det bekendt, set i forhold til min egen udvikling.

Håber at i får en god male dag derude i landet, det er ikke vejr til andet.

God weekendsmiley

Mange hilsner fra 

KDesign by Kirsten Danielsen

se mere på min facebook side

www.facebook.com/kdesignbykirstendanielsen


Gider du ikke bruge tid på din historie

Kunsten at fortælle den gode historie

Du er som kunstner historie fortæller. Du visualiserer dine inderste tanker og følelser i din kunst. Det er bare så svært at få det skrevet ned, hvad det er du tænker og føler om din kunst. Det er tit også rigtig svært at komme i gang med at skrive. For der er altid så meget andet der skal ordnes… det kaldes overspringshandling. Du gør det, du kan køre på rutinen, når noget er svært. Og når dagen slutter, fik du ikke fortalt, hvad det er du går og laver med din kunst.

Lad mig hjælpe dig i gang med at skrive dine tekster. Jeg arbejder selv med maleri og grafik, og ved hvad der rører sig på kunstscenen.

Du får sparring til, hvordan kan du øge din synlighed og dit salg med e-mail marketing og sociale medier. Du kan også bare vælge at lade mig skrive dine tekster for dig.

Kontakt mig for yderligere information på kirstendanielsen24@gmail.com